top of page
festival-genel.jpg
Sivil Toplumun Geliştirilmesi Programı
Sivil Toplum Kapasite Güçlendirme Merkezi Projesi

 

2021 yılı Şubat ayı başında, “Sivil Toplum İçin Kapasite Geliştirme Merkezi” projesi Avrupa Birliği’nin finansal desteği ve Sivil Toplum Geliştirme Merkezi Derneği (STGM) liderliğinde başladı. Eş başvuran olarak ortak olduğumuz bu projede Uluslararası Çocuk Merkezi (ICC) ve Cinsiyet Eşitliği İzleme Derneği (CEID) ile işbirliği yapıyoruz.


Her şeyin hızla değiştiği dünyamızda, sivil toplumun değişimi öngörerek, sürecin yönetiminde etkili olması ve geleceğini birlikte biçimlendirmesi amacıyla dört yıllık bir program hazırlandı. Sivil toplumun ortak bir gelecek talebini, hep birlikte söze dökmek niyetindeyiz.  


Proje kapsamında örgütsel kapasite güçlendirme eğitimleri; tanışıklıkları güçlendiren buluşmalar; değişimi öngörme ve yönetme becerilerinin gelişmesine yönelik deneyim fırsatları; gelecek nesillerin dillerini, beklentilerini, algılarını anlamaya yönelik çalışmalar planladı. Yeni planlanan faaliyetler yanında, proje süresince STÖ’lere teknik ve hukuki konularda destek, STGM Destek Noktası altında sürecek. 

 

Sivil Toplum Kapasite Güçlendirme Merkezi Projesi internet sitesine gitmek için aşağıdaki bağlantıyı tıklayabilirsiniz.

eu_logo_tr.png
Ekran görüntüsü 2024-03-13 153330.png
Kalkınma ve Göç Kavramının Ana Akımlaştırılması 

Göç ve kalkınma son yıllarda önem kazanmış bir kavram olup yerelleşme kapsamında giderek artan biçimde ulusal ve uluslararası sivil toplum kuruluşları tarafından desteklenmektedir. Yerelin kaynaklarının güçlendirilmesi yoluyla geçim kaynaklarına ulaşımın sağlanması, mültecilerin yaşam koşullarının iyileştirilmesinde geçerli bir stratejidir. İKGV göç ve kalkınma kavramının yaygınlaşması, kalkınma gündemine göçmenlerin eklemlenmesi ve mültecilerin insan haklarının bir öğesi olarak geçim kaynaklarına ulaşım hakkının gerçekleşmesi için eğitim ve savunuculuk çalışmaları yapmaktadır. 

Bu doğrultuda Sivil Toplum Geliştirme Merkezi Derneği (STGM) işbirliğinde bir Avrupa Birliği projesinde işbirliği yapılmaktadır. Göç ve kalkınma konusunun ana akımlaşmasını hedefleyen “Mülteci haklarının ana akımlaştırılması” başlıklı eğitim programı Vakfımız tarafından hazırlanmış ve STGM'nin STOK eğitim programı kapsamında online uygulanmaktadır.  

STOK kapsamında yayınlanan Mülteci Haklarının Ana Akımlaştırılması online eğitim programına ulaşmak için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz. 

Ekran görüntüsü 2024-03-13 175054.png
 
Yerelleşme Savunuculuk Grubu

2020’de Hayata Destek Derneği'nin inisiyatifi ile resmiyet kazanan Yerelleşme Savunuculuk Grubu; İnsan Kaynağını Geliştirme Vakfı (İKGV) ve Sivil Toplum Geliştirme Merkezi (STGM) tarafından 'Sivil Toplum Kapasite Güçlendirme Projesi' kapsamında destekleniyor.

 

Yerelleşme Savunuculuk Grubu yerel örgütlerin güçlenmesi ve koordinasyonu için çalışıyor, Suriye krizi kaynaklı mülteciler ve insani ihtiyaçlar başta olmak üzere risk altındaki ve dezavantajlı grupların hayatlarını iyileştirmek için kalıcı ve sürdürülebilir yerel çözümler öneriyor. Güçlü yerel aktörlere ihtiyaç olduğunu savunarak yerel örgütlerin güçlenmesi ve koordinasyonu için çalışıyor. Yerel örgütlerin uluslararası sivil toplum kuruluşları (INGO), Birleşmiş Milletler (BM) ajansları ve donörlerle (fon sağlayıcı kurum) iş birliklerinin adil ve eşit bir ilişki içinde yürütülmesi hedefiyle alt yüklenicilik modeli yerine eşit ve stratejik ortaklık anlaşmalarını savunuyor.  İnsani kriz durumunda daha fazla insani yardım fonunun yerel örgütlere ve etkilenmiş topluluklara ulaşması için çalışıyor.

Yerelleşme Savunuculuk Grubu hakkında bilgi için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz

Ekran görüntüsü 2024-03-13 180525.png
Sivil Toplumun Geliştirilmesi Programı
Sivil Toplum Kuruluşları için Teknik Destek (TACSO) Projesi

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Sivil Toplum Kuruluşları için Teknik Destek (TACSO) Projesi Sivil Topluma Destek Fonu kapsamında Batı Balkan ülkeleri ve Türkiye'de uygulanmakta olan bir projedir. İnsan Kaynağını Geliştirme Vakfı proje ortağı olarak ilk iki safhasında yer almıştır. Projenin ana amaçları sivil toplum kuruluşlarının teknik kapasitesinin artmasına destek vermek ve demokratik sürece katılımlarına katkıda bulunmaktır.

TACSO'nun inter
net sitesine gitmek için aşağıdaki bağlantıyı tıklayabilirsiniz.

Adsız.jpg
bottom of page